Welcome

 5 Tips om gezonder te leven

Het is geen hogere wiskunde; de simpelste dingen zijn vaak het best, als we ons het hele jaar door goed willen voelen.

We hebben 5 simpele tips om gezonder te leven voor je op een rijtje gezet:

 1. Drink voldoende water


  2/3 van het lichaam bestaat uit water en draagt bij aan het goed functioneren van je lichaam zoals o.a. het reguleren van je lichaamstemperatuur en het ontgiftingsproces. Goed gehydrateerd blijven heeft een enorme invloed op onze vitaliteit en energie levels.

 2. Eet bewust

  In onze haast cultuur hebben we de gewoonte ontwikkeld om te eten terwijl we afgeleid zijn door andere bezigheden. Het is  heel belangrijk om meer aandacht te schenken aan het kauwen van je voedsel. Niet alleen ben je je dan meer bewust van de smaak, het helpt ook nog eens je voedsel beter te verteren.

 3. Slaap voldoende

  Genoeg slaap zorgt voor zowel mentale als fysieke energie. Bovendien wordt voldoende slaap gekoppeld aan een verlaagd risico op chronische ziekten. Ga eens wat vroeger naar bed  dan je gewend bent. Op tijd je computer of tv uitzetten helpt enorm om een rustmoment te creëren.

 4. Wandel regelmatig

  Een heel simpele manier om wat meer beweging te krijgen is het maken van een korte wandeling. Niet alleen je lichaam zal hiervan profiteren, maar ook je geest krijgt de gelegenheid om zich te ontspannen en zeker helpen bij stemmingswisselingen. Een ommetje van 30 min. per dag doet al wonderen.

 5. Wees dankbaar

  We hebben allemaal veel te doen en vergeten wel eens dankbaar te zijn voor wat we al hebben in plaats van te focussen op wat we nog allemaal willen en moeten. Dankbaar zijn en dankbaarheid uiten kan een heel positief psychologisch effect hebben wat onze over all gezondheid goed doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *