Welcome

Diepe depressie of naadloze vervanging!

***  

Als een liefdesrelatie eindigt, is het een normale reactie om tijd te nemen om verdriet te hebben en het waarom van het einde een plaats te geven. Je komt dan allerlei gevoelens tegen die vragen om gezien en doorvoeld te worden zodat er een dieper inzicht komt in wat er gebeurd is. Als je er voldoende bij stilgestaan hebt ontstaat er weer ruimte om verder te gaan en je open te stellen voor een nieuwe liefde.      

Mensen die de liefdesbange dans kennen, gaan hier vaak anders en meer extreem mee om. Als je bang bent om je te binden zul je de neiging hebben hier overheen te stappen en je met ongekende snelheid in een nieuwe relatie te storten. Dit vaak tot grote verbazing van de ander. Zo heb je weinig tijd om bij je diepere gevoelens stil te staan. Je kunt er bijvoorbeeld vele affaires later pas achterkomen dat die ene persoon je toen toch wel geraakt had en er dan spijt van hebben dat je die hebt laten gaan. Als je echter bang bent om verlaten te worden, reageer je vaak extreem naar de andere kant. Je hebt de neiging om te vervallen in een diepe depressie en jezelf lang in je gevoelens onder te dompelen, langer dan een normaal rouwproces zou hoeven duren. Beide reacties zijn typerend voor liefdesbange mensen. 

*** 

Heidi (38) heeft er na lang twijfelen een punt achter gezet.      

Ze is vooral opgelucht en voelt zich bevrijd van het verstikkende gevoel. De wereld ligt weer voor haar open. Hij laat moeilijk los en wil nog weten wat ze doet en met wie. Hij heeft zo zijn manieren om daarachter te komen. Hij blijft fantaseren over hoe goed      ze eigenlijk bij elkaar passen. De pijn overvalt hem vooral ’s nachts als hij alleen is. Het zuigt hem in een diep moeras. ***  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *